ГоловнаСуспільствоПодії

Біля мерії Одеси відбуваються сутички через пожежу в "Вікторії"

Протестувальники вимагають покарати винуватих.

Біля мерії Одеси відбуваються сутички через пожежу в "Вікторії"
Фото: Думская

Біля мерії Одеси відбуваються сутички між поліцією і учасниками мітингу, які вимагають відставки мера Геннадія Труханова в зв'язку з пожежею в таборі "Вікторія" і покарання винуватих.

Як повідомляє "Думська", о 07:40 в поліцію надійшло повідомлення про те, що в будівлю Одеської міської ради, де має відбутися сесія, невідомі особи можуть спробувати пронести вибухонебезпечні предмети. "З метою забезпечення безпеки громадян і недопущення правопорушень співробітники поліції проводять посилені заходи щодо пропуску осіб до будівлі міськради", - зазначили у відомстві. Будівлю мерії оточили правоохоронці.

На мітинг біля мерії зібралися близько 500 осіб, у тому числі з числа "Свободи" і "Національного корпусу". Буквально через кілька хвилин після початку мітингу між учасниками і правоохоронцями виникла бійка через те, що один з учасників прийшов на акцію в балаклаві і відмовився її зняти на вимогу поліцейських.

Представники націоналістичних партій намагаються прорватися в зал засідань, але їх не пускають, мотивуючи це тим, що зад переповнений.

Нагадаємо, в дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня в результаті пожежі загинули три дівчинки. Поліція затримала та заарештувала директора табору і виховательку, яка відповідала за пожежну безпеку.

Також через трагедію, що сталася, відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама. Пізніше мер Одеси Труханов відсторонив від займаних посад віце-мера з гуманітарних питань Зінаїду Цвірінько, голову управління капітального будівництва Бориса Панова, керівника міського ДАБК Олександра Авдєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram