ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі трьох чиновників відсторонили після пожежі в таборі "Вікторія"

Питання про створення робочої групи для проведення внутрішнього розслідування винесено на сесію.

В Одесі трьох чиновників відсторонили після пожежі в таборі "Вікторія"
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посад на період слідства трьох чиновників міськради через трагедію в оздоровчому таборі "Вікторія". Про це повідомила депутат міськради Ганна Позднякова в Facebook.

"Тільки що на погоджувальній раді стало відомо, мер відсторонив від займаних посад віце-мера з гуманітарних питань (Зінаїду Цвірінько - ред.), голову управління капітального будівництва (Бориса Панова - ред.), керівника міського ДАБК (Олександра Авдєєва - ред.)" , - написала Позднякова.

За її словами, до порядку денного завтрашньої сесії міськради також рекомендовано винести питання про створення робочої групи для проведення внутрішнього розслідування причин і обставин, що призвели до трагедії.

Нагадаємо, в дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня в результаті пожежі загинули три дівчинки. Поліція затримала директора табору Саркісяна. Його також відсторонили від посади разом зі своїм заступником, який відповідав за пожежну безпеку. Також через трагедію, що сталася, відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама.

Відкрито кримінальне провадження за фактом пожежі. Попередня кваліфікація - ч.2 ст.270 Кримінального кодексу - порушення норм пожежної безпеки.

У ДержНС ймовірною причиною пожежі назвали несправність електроприладів у кімнаті виховательки. Крім того, повідомлення про пожежу рятувальники отримали із запізненням у 45 хвилин.

Напередодні директора табору Петроса Саркісяна відправили в СІЗО.

Також заарештували виховательку, відповідальну за пожежну безпеку дитячого табору "Вікторія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram