ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт "Топаза" ще на два місяці

Терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

Суд продовжив арешт "Топаза" ще на два місяці
Фото: mvs.gov.ua

Київський районний суд Харкова на засіданні у вівторок продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою антимайданівця Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні в суді допитали ще одного потерпілого і продовжили вивчати докази. Крім того, суд продовжив запобіжний захід на 60 днів", - повідомили агентству в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання суду призначене на п'ятницю, 22 вересня.

Кромського затримали 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня 2014 року будівлі Харківської ОДА. Його звинувачують за трьома статтями: заклики до порушення територіальної цілісності України, участь в масових заворушеннях і побиття проукраїнського активіста.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту, зрізавши браслет.

У квітні його затримали співробітники СБУ, проте 12 вересня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Кромського на особисте зобов'язання. Його затримали на кордоні при спробі втечі в Росію. Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше терміни утримання під вартою неодноразово продовжувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram