ГоловнаСуспільствоВійна

Контррозвідка СБУ затримала у Львівській області російського найманця

Затриманий налаштований на співпрацю й може стати важливим свідком у ЄСПЛ.  

Контррозвідка СБУ затримала у Львівській області російського найманця
Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Контррозвідка Служби безпеки та управління СБУ у Львівській області  затримали високопоставленого російського найманця Сергія Семенченка.

Про це повідомив у Фейсбуці  головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"28 червня 2017 року контррозвідка СБУ та управління СБУ у Львівській області під час спільної операції затримали одного з високопоставлених найманців - начальника служби ракетно-артилерійського озброєння 2-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі Сергія Миколайовича Семенченка, 1971 року народження", - написав він.

Семенченко - громадянин України, який на початку російської агресії перейшов на бік ворога і сподівався зробити кар'єру в лавах російських найманців, дослужившись до штабних посад.

"У Семенченка вилучено документи про озброєння бригади, списки особового складу, докази отримання зброї на російських складах. Він дає цінні свідчення про участь російської армії у війні на Донбасі, які, безумовно, становлять інтерес для міжнародних організацій як доказ прямої участі РФ у військовій агресії проти України", - зазначив Бутусов.

За його словами, затримання Семенченка "дасть можливість із вищою ефективністю проводити антитерористичні операції на тимчасово окупованих територіях у Луганську".

Він також повідомив, що затриманий налаштований на співпрацю й може стати важливим свідком для судових розглядів у Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, раніше затриманий СБУ артилерист "ДНР" підтвердив наявність офіцерів РФ на Донбасі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram