ГоловнаСуспільствоПодії

У ДержНС назвали ймовірну причину пожежі в дитячому таборі "Вікторія"

Повідомлення про пожежу рятувальники отримали із запізненням на 45 хвилин.

У ДержНС назвали ймовірну причину пожежі в дитячому таборі "Вікторія"

Державна служба з надзвичайних ситуацій вважає ймовірною причиною пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі несправність електроприладів у кімнаті виховательки.

Про це заявив начальник Головного управління ДержНС в Одеській області Віктор Федорчак під час засідання оперативного штабу надзвичайників.

"Найімовірнішою причиною пожежі може бути аварійний режим роботи електроприладів, які перебувають в житловій кімнаті№4 на 1-му поверсі того ж будинку. У цій кімнаті проживала вихователька", - сказав він.

Федорчак додав, що гасіння пожежі ускладнювалося поривами вітру, неможливістю забору води з пожежної водойми, яка була заповнена лише на третину, віддаленим розміщенням відповідного джерела води.

Крім того, повідомлення рятувальники отримали із запізненням.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив під час засідання, що виклик надійшов у ДержНС через 45 хвилин після початку пожежі.

"Фактично 45 хвилин відбувалася пожежа, тільки через 45 хвилин надійшов виклик до органів надзвичайних ситуацій", - сказав він.

Загальна площа пожежі склала 560 кв. м, до гасіння були залучені 60 людей особового складу та 18 одиниць техніки.

Нагадаємо, під час пожежі в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі загинули троє дітей і двоє були госпіталізовані. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

За ст. 208 КПК затримали директора табору. Він також відсторонений від посади разом зі своїм заступником, відповідальним за пожежну безпеку. Також через трагедію відсторонили від посади главу Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама.

Директора табору "Вікторія" відправили у СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram