ГоловнаСуспільствоПодії

Біля будівлі суду в Чорноморську сталася бійка після засідання у "справі 2 травня" (оновлено)

Поліція застосувала газ.

Біля будівлі суду в Чорноморську сталася бійка після засідання у "справі 2 травня" (оновлено)
Фото: dumskaya.net

Активісти, невдоволені вироком для фігурантів "справи 2 травня", намагалися штурмувати будівлю суду в Чорноморську.

Про це повідомляє "Думская".

Між присутніми активістами і правоохоронцями, які охороняють суд, сталася бійка. Активісти застосували сльозогінний газ, поліція змушена була відповісти тим же.

Всіх виправданих учасників процесу вивели з будівлі - разом з дружинами і адвокатами їх вивезли в автозаку. Активісти відступили.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Оновлення. В результаті зіткнень постраждали щонайменше 20 правоохоронців. Про це повідомив радник глави Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк, передає "112 Україна".

За його словами, ніхто з цивільних осіб за медичною допомогою не звертався.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

"Ситуацію стабілізували, все спокійно. Є відкрите за фактом цих зіткнень кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК "Хуліганство". Щодо цивільних осіб не маємо інформації, щоб хтось звертався за медичною допомогою, щодо правоохоронців - щонайменше 20 з них отримали тілесні ушкодження різної важкості", - сказав Форостяк.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові зіткнення прихильників єдності України і проросійських сепаратистів. В результаті загинули 48 осіб. 124 людини травмовані, серед яких 21 правоохоронець.

Сьогодні міський суд Чорноморська повністю виправдав групу з 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації та участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси (в частині подій на Грецькій площі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram