ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві за день спіймали двох псевдомінерів

В одного проблеми із психічним здоров'ям, другий був п'яний.

У Києві за день спіймали двох псевдомінерів
Фото: Сергей Нужненко

У Києві за день спіймали двох чоловіків, котрі зателефонували в поліцію із заявою про мінування.

Про це повідомила ввечері 17 вересня прес-служба ГУ Нацполіції в Києві.

Спочатку до чергової частини надійшло анонімне повідомлення про вибухівку в житловому будинку на вулиці Ентузіастів (Русанівка). Небезпечних предметів поліцейські не знайшли, зате встановили і затримали "мінера" - місцевого мешканця, 1977 р.н. З'ясувалося, що чоловік має проблеми із психічним здоров'ям і при обстеженні будівлі спостерігав за роботою служб.

Після цього правоохоронці отримали інформацію про замінування "Палацу спорту" в центрі Києва. Співробітники поліції оглянули прилеглу до будівлі територію, вибухівки не виявилося. За підозрою в скоєнні правопорушення неподалік затримали жителя Чернігівської області, 1993 р.н., який на момент дзвінка в поліцію був у стані алкогольного сп'яніння.

Обох чоловіків доправили до відділення поліції, їм загрожує кримінальна відповідальність.

Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років для "жартівників". Але ризик потрапити за ґрати часто не відлякує псевдомінерів.

Нещодавно було встановлено, що близько 70 неправдивих повідомлень про терористичні акти в Україні здійснив житель Новосибірська. Він зізнався в тому, що "мінував" СБУ, Міністерство оборони, Верховну Раду, Генпрокуратуру, Верховний Суд, Міністерство юстиції, Адміністрацію президента. За даними правоохоронців, кожен виїзд вибухотехніків за повідомленням про мінування обходиться державі в 30 тис. гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram