ГоловнаСуспільствоПодії

Під час зустрічі мера Одеси з батьками дітей з табору "Вікторія" сталася бійка

У центрі дитячої творчості, де проходила зустріч, зібралися близько 30 осіб.

Під час зустрічі мера Одеси з батьками дітей з табору "Вікторія" сталася бійка
Фото: dumskaya.net

Мер Одеси Геннадій Труханов провів зустріч з батьками дітей, які проживали в корпусі табору "Вікторія", що згорів у ніч на 16 вересня.

Про це повідомляє "Думская".

Біля центру дитячої творчості на вулиці Балківській, де проходила зустріч, зібралися близько 30 осіб. Ще перед початком заходу до міського голови підійшов один з учасників акції з телефоном в одній руці та пакуванням яєць в інший. Представники муніципальної охорони забрали яйця.

Втім, особливого опору активіст не чинив.

Фото: dumskaya.net

На самій зустрічі, крім мера, були присутні батьки дітей, чиновники і депутати, протестувальники залишилися на вулиці.

"Ми побудували найкращий табір, основну увагу я приділяв безпеці. Все, що сьогодні говорять політики, мені дуже неприємно як батькові і дідусеві ... В експлуатацію ми все передали в робочому стані. Нас переконали, що подібні будівлі безпечні, так побудовано безліч баз відпочинку в Західній Україні", - сказав Труханов.

"На питання, чому вона (пожежна сигналізація, - ред.) не працювала, нам дадуть відповідь експерти. Якби я знав, що з нею проблеми, заходи були б вжиті. І тепер вони будуть найжорсткіші щодо винних. Ми нікого не будемо виправдовувати і ховати. Ми не знімаємо з себе відповідальність", - наголосив він.

Батьки, своєю чергою, зажадали провести незалежну оцінку решти корпусів табору, оскільки, за їхніми словами, в згорілій будівлі не було просочення підлог, вода в душах билася струмом. Також вони повідомили, що діти переживають за художнього керівника колективу Тетяну Єгорову, в кімнаті якої почалася пожежа.

"Я категорично проти того, щоб ми влаштовували шум і покарали невинних", - відповів міський голова, пообіцявши об'єктивний розгляд. Також було озвучено, що найбільша вина лежить на директорові табору Петросі Саркісяну," якому довірили керувати цією установою".

Труханів також повідомив, що сім'ям загиблих дівчаток місто виділить по 200 тис. гривень, постраждалим - по 100 тис., а всім іншим, хто проживав у згорілому корпусі, - по 29 тис. гривень.

Після завершення зустрічі, коли мер виходив з будівлі, до нього намагався підбігти один з активістів, але муніципали з бійкою відтіснили активістів.

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, під час пожежі в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі загинули троє дітей і двох госпіталізовано. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

У порядку ст. 208 КПК затримано директора табору. Його також відсторонено від посади разом зі своїм заступником, який відповідав за пожежну безпеку. Також через трагедію, що трапилася, відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама.

У понеділок відбудеться засідання штабу ДержНС з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram