ГоловнаСуспільствоПодії

У понеділок відбудеться засідання штабу ДержНС через пожежу в дитячому таборі "Вікторія"

Засідання буде проведено за результатами засідань двох місцевих штабів, які вже відбулися.

У понеділок відбудеться засідання штабу ДержНС через пожежу в дитячому таборі "Вікторія"
Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Геннадий Зубко
Фото: minregion.gov.ua

У понеділок, 18 вересня, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко перебуватиме з робочою поїздкою в Одесі.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Відзначається, що о 15:00 під головуванням віце-прем'єра відбудеться засідання оперативного штабу Держслужби з надзвичайних ситуацій у зв'язку з пожежею в муніципальному дитячому таборі "Вікторія", під час якої загинули троє дітей.

Відзначається, що засідання буде проведено за результатами засідань двох місцевих штабів, які вже відбулися, і за результатами проведення експертизи щодо пожежі.

Нагадаємо, в дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня в результаті пожежі загинули три дівчинки.

Поліція затримала директора табору Петроса Саркісяна. Його також відсторонено від посади разом зі своїм заступником, який відповідав за пожежну безпеку. Також через трагедію, що сталася в дитячому таборі "Вікторія", відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама.

Відкрито кримінальне провадження за фактом пожежі. Попередня кваліфікація - ч.2 ст.270 Кримінального кодексу - порушення норм пожежної безпеки.

Табір "Вікторія" - муніципальний дитячий табір, в якому щорічно за рахунок коштів міського бюджету Одеси відпочивають близько 5 тис. дітей, в т. ч. діти з багатодітних і малозабезпечених сімей та діти інших пільгових категорій, переможці конкурсів та турнірів, олімпіад і змагань, діти учасників АТО і діти-переселенці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram