ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області впав російський безпілотник "Орлан", - штаб АТО

Такий БПЛА використовується для розвідки і коректування вогню артилерії.

У Донецькій області впав російський безпілотник "Орлан", - штаб АТО

У районі населеного пункту Новоградівка в Донецькій області впав безпілотний літальний апарат "Орлан-10" російського виробництва.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції в Фейсбуці.

"Цього разу українська ППО не встигла збити ворожий безпілотник «Орлан», хоча добре відстежила його маршрут. Вчора в першій половині дня «Орлан» впав сам - через технічний збій системи. Він відповідає моделі, яку виготовляють в Росії. Розробкою «Орлан-10» займається російське підприємство під назвою "Спеціальний технологічний центр". Корпус і двигун - російського виробництва, електронна «начинка» родом з Тайваню", - йдеться в повідомленні.

У штабі відзначають, що такий безпілотник Росія часто застосовує на Донбасі для розвідки і коректування вогню артилерії.

"Безпілотний літальний апарат недешевий - 18 млн рублів коштує сам комплекс, а вартість літака коливається в межах 5-7 млн рублів. Ці БПЛА несуть серйозну загрозу і, як правило, застосовуються комплексно, по 2-3 літаки на операцію", - йдеться в повідомленні.

За класифікацією "Орлан-10" є оперативно-тактичним, малого радіусу дії. Крім того, апарат не вимагає злітно-посадкової смуги і стартує з катапульти. Він також може приземлятися з парашутом.

Нагадаємо, 29 серпня приблизно за 30 км від кордону з РФ на приватне подвір'я біля польського міста Кентшин впав безпілотник з написами російською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram