ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні відкрили перший центр імітаційного моделювання бойових дій

Військовослужбовці зможуть практично відпрацьовувати тактичні дії з використанням системи MILES.

В Україні відкрили перший центр імітаційного моделювання бойових дій
Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Сьогодні у Львівській області відкрили сучасний центр імітаційного моделювання бойових дій.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал".

"Сьогодні у 184-му Навчальному центрі в Старичах за участю військових аташе іноземних держав відбулося відкриття центру імітаційного моделювання.

Усі урочистості проходили в навчальному корпусі відділення імітаційного моделювання. Крім будівництва корпусу, також проведено роботи з відновлення містечка "Інженерне" в навчальному центрі, де буде проходити практичне відпрацювання тактичних дій з використанням системи MILES", - йдеться в повідомленні.

Також було продемонстровано один з елементів навчання - відпрацювання взаємодії через мультимедійні засоби у відділенні імітаційного моделювання.

Окрім моделювання різного виду тактичних ситуацій, також відпрацьовуватимуть практичні дії в системі MILES, бригадний комплект якої закупили в рамках технічної допомоги від США.

Система MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) дозволяє імітувати бойову сутичку, в тому числі за участю бойової техніки. Для Збройних Сил вона не нова, ще у 2011-12 роках її отримала 30-та механізована бригада і 95-та бригада ВДВ. Але тоді в їхнє користування надійшли батальйонні комплекти на 260 і 258 штук відповідно.

Нагадаємо, 11 вересня на Яворівському полігоні стартували навчання Rapid Trident.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram