ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція викрила найбільшу в історії України схему з продажу фальсифікованих медпрепаратів

Одному з учасників злочинної групи суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту.

Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими Подільського управління поліції Києва припинили діяльність злочинної групи, учасники якої, використовуючи Інтернет, здійснювали незаконне виготовлення та розповсюдження сильнодіючих лікарських засобів.

Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

"До складу злочинного угруповання входили IT-фахівці, що забезпечують функціонування і просування Інтернет-магазинів, з допомогою яких реалізовувалися сильнодіючі лікарські засоби. Крім того за допомогою спеціально створеного call-центру зловмисники надавали консультації клієнтам щодо вживання сильнодіючих лікарських засобів. Зазвичай покупцями були спортсмени, які вживали медпрепарати для підтримки своєї фізичної форми", - цитує Демедюка прес-служба Кіберполіції.

Фото: mvs.gov.ua

За його словами, до складу злочинної групи входило шестеро осіб, а ролі кожного з них були чітко розподілені. Всі платежі "проходили" через платіжні картки, оформлені на осіб, підконтрольних організаторам злочинної схеми.

Як розповів керівник української кіберполіції, географія збуту лікарських засобів не обмежувалася межами України. Учасники злочинної групи за допомогою мережі Інтернет збували їх і за межами країни.

Фото: mvs.gov.ua

"Сильнодіючі лікарські засоби потрапляли на територію України контрабандним шляхом. Деякі з препаратів виготовлялися безпосередньо на складі, орендованому членами угруповання. Більше того, використовуючи можливості всесвітньої мережі Інтернет, зловмисники збували сильнодіючі лікарські засоби не тільки в Україні, але і за її межами", - зазначив керівник Департаменту кіберполіції.

Фото: mvs.gov.ua

Поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків за місцем проживання організаторів і співучасників злочинної схеми. Також проведені обшуки в так званому call-центрі та на складі для зберігання заборонених на території України препаратів.

У результаті поліцейські вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сотню сім-карт, банківські платіжні картки та понад $70 тис. готівки. У їхніх приміщеннях правоохоронці також виявили наркотики, зброю і сотні тисяч пігулок сильнодіючих лікарських засобів.

Фото: mvs.gov.ua

"Сьогодні, 14 вересня, одному з учасників злочинної групи суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту. Поліцейські проводять заходи, спрямовані на затримання інших учасників групи. Слідство у справі триває", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у вересні СБУ затримала контрабандистів сильнодіючих ліків у Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram