ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти назвало найбільш і найменш популярні спеціальності цього року

Одними з найпопулярніших лишаються "Філологія" "Право" та "Менеджмент". 

Міносвіти назвало найбільш і найменш популярні спеціальності цього року
Фото: 112.ua

Під час вступної кампанії найпопулярнішими спеціальностями були "Філологія", "Право" та "Менеджмент" - на них подано відповідно 85526, 74055 і 59393 заявок.

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти.

Також серед лідерів - "Медицина", "Комп'ютерні науки", "Туризм", "Середня освіта", "Психологія" та "Економіка", а замикає Топ-10 "Інженерія програмного забезпечення".

"Ми бачимо, що традиційно такі спеціальності як «Право», «Менеджмент», «Туризм» і «Економіка» лишаються одними з найпопулярніших у абітурієнтів, навіть при тому, що вони не затребувані на ринку праці. При цьому високі щаблі в рейтингу посідають і економічні спеціальності, такі як «Комп'ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення», - розповів директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.

Фото: mon.gov.ua

Найменш популярними спеціальностями  цьогоріч виявилися "Богослов'я" (185 заяв без урахування духовних вишів) та "Гідроенергетика" (193).

"На жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які нині затребувані на ринку праці, наприклад, спеціальність «Атомна енергетика», - додав Шаров.

Фото: mon.gov.ua

Нагадаємо, понад 1 тис. абітурієнтів з Донбасу і Криму вступили до українських вишів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram