ГоловнаСуспільствоЖиття

В.о. начальника з питань виконання кримінальних покарань повідомили про підозру у справі про тортури в Одеському СІЗО

За якою статтею Кримінального кодексу оголошено підозру, не повідомляють.

В.о. начальника з питань виконання кримінальних покарань повідомили про підозру у справі про тортури в Одеському СІЗО
Фото: telegraf.com.ua

Прокуратура повідомила про підозру в причетності до жорстокого поводження і катувань ув'язнених в Одеському слідчому ізоляторі в. о. начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції Анатолія Ковтуна.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Прокуратура Одеської області сьогодні вручила повідомлення про підозру в. о. начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін'юсту Анатолію Ковтуну, причетному до резонансного інциденту в Одеському СІЗО в серпні ц.р., в результаті якого особи, яких утримують там, зазнавали масових тортур з боку спецназу пенетенціарки", - повідомив він.

Статтю Кримінального кодексу, згідно з якою оголошено підозру, Єнін не вказав.

Нагадаємо, в серпні ув'язнений Одеського СІЗО убив і розчленував працівницю ізолятора. Частини тіла жінки виявили інші співробітники установи. Вбивцею виявився 39-річний заарештований, який перебував у СІЗО і раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство).

У зв'язку з цими й іншими фактами на час розслідування від своєї посади був відсторонений начальник Одеського СІЗО В'ячеслав Коваль. Пізніше омбудсмен Валерія Лутковська повідомила про побиття арештантів з метою залякування.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 2. ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством), яке перекваліфіковано на ч. 2 ст. 127 (катування).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram