ГоловнаСуспільствоПодії

У Білорусі затримали українця за незаконне перетинання держкордону

Йому загрожує адміністративний арешт і депортація із забороною в'їзду до Білорусі терміном до п'яти років.

У Білорусі затримали українця за незаконне перетинання держкордону
Фото: Новости Беларуси

Білоруські прикордонники заявляють про затримання чоловіка без документів при спробі перетнути українсько-білоруський кордон на напрямку Дзержинськ - Обсіч. При затриманні чоловіка білоруські прикордонники застосували силу і спецзасоби, оскільки українець пручався, повідомляє Державний прикордонний комітет Білорусі.

"Вранці 13 вересня мозирські прикордонники в під час моніторингу ділянки відповідальності на напрямку Дзержинськ - Обсіч за 50 метрів від кордону з Україною виявили невідомого чоловіка. Побачивши прикордонний наряд, він спробував сховатися на суміжній території, алепід час переслідування його затримано в безпосередній близькості від кордону. При затриманні правоохоронці були змушені застосувати фізичну силу і спецзасоби, оскільки чоловік чинив активний опір", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, ним виявився, зі слів, громадянин України без документів. Про цей інцидент повідомили українську сторону.

Повідомляється, що сьогодні чоловіка доправлено на прикордонну заставу для розгляду, щодо нього розпочато адміністративний процес за умисне незаконне перетинання держкордону і непокору законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні ним службових повноважень. Йому загрожує адміністративний арешт і депортація із забороною в'їзду до Білорусі терміном до п'яти років.

Нагадаємо, в кінці серпня колишній український прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб повідомив про зникнення сина. За його словами, 24 серпня, в День незалежності України, Павло Гриб виїхав до білоруського Гомеля, де повинен був зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі молода людина зникла.

Пізніше стало відомо, що 19-річний українець перебуває в СІЗО в Краснодарі. Його заарештовано до 17 жовтня за звинуваченням у сприянні терористичній діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram