ГоловнаСуспільствоВійна

Контактна група провела скайп-конференцію через порушення режиму тиші в зоні АТО

Українська сторона закликала Росію і ОРДЛО дотримуватися взятих на себе зобов'язань.

Контактна група провела скайп-конференцію через порушення режиму тиші в зоні АТО

Підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи з урегулюванню ситуації на Донбасі провела відеоконференцію через недотримання бойовиками режиму припинення вогню.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

За її словами, українська сторона закликала Росію і ОРДЛО дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо дотримання режиму припинення вогню.

"Через обстріли страждають мирні жителі. Діти не можуть спокійно відвідувати школу. Під загрозою зриву знаходяться основні цілі шкільного перемир'я - безпека дітей під час навчального року", - написала Оліфер.

"Крім того, ми зажадали, щоб кожен випадок порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО було розслідувано, а винуватих - публічно покарано", - додала вона.

Нагадаємо, 22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Контактна група домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

25 серпня, в перший день нового перемир'я, було поранено трьох військових. Бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових, в основному неприцільно, щоб спровокувати сили АТО на вогонь у відповідь.

31 серпня Контактна група провела скайп-зустріч із приводу дотримання перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram