ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК: Бойовики здійснюють "фейкові" обстріли з метою звинувачення ЗСУ у порушенні перемир'я

Керівництво ОРДО зацікавлене в подальшому загостренні конфлікту і невиконанні Мінських домовленостей.

СЦКК: Бойовики здійснюють "фейкові" обстріли з метою звинувачення ЗСУ у порушенні перемир'я
Фото: Макс Левин

Проросійські бойовики на Донбасі активно застосовують під час "шкільного" перемир'я тактику підриву інженерних боєприпасів в районі своїх позицій з метою імітації артилерійських "обстрілів" з боку підрозділів Збройних Сил України та звинувачення їх у порушенні режиму припинення вогню.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у фейсбуці.

"Зокрема, 11 вересня після 22:00 спостерігачами української сторони СЦКК було відзначено ведення бойовиками неприцільного, хаотичного вогню зі стрілецької зброї в бік позицій підрозділів Збройних Сил України. Незабаром після цього було зафіксовано підриви інженерних боєприпасів на території непідконтрольній українському уряду в районі селища Василівка Донецької області, де розташовується водонасосна станція 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу і в безпосередньо біля якої бойовики обладнали свої позиції", - йдеться в повідомленні СЦКК .

Відзначається, що зазначені дії незаконних збройних формувань ОРДО супроводжувалися заявами про загрозу життю обслуговуючого персоналу ВНС, який був змушений припинити роботу і сховатися в безпечному місці. Українська сторона СЦКК зазначає, що під час перевірки ці факти не знайшли підтвердження. Так звані "обстріли" мали постановочний і провокаційний характер з метою звинувачення ЗСУ в порушенні режиму припинення вогню.

"Це вкотре свідчить про зацікавленість керівництва ОРДО у подальшому загостренні конфлікту і свідоме невиконання Мінських домовленостей. Підрозділи ЗСУ неухильно дотримуються режиму припинення вогню в рамках шкільного перемир'я і не піддаються на провокації з боку НЗФ ОРДО і ОРЛО", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з початку дня на Донбасі поранено двох українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram