ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 51 раз порушили режим тиші на Донбасі

Втрат серед військовослужбовців немає.

За добу бойовики 51 раз порушили режим тиші на Донбасі
Фото: mignews.com.ua

За минулу добу проросійські бойовики 51 раз порушили перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Втрат серед військовослужбовців немає.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Відзначають, що у випадках прямої загрози життю нашим військовим сили АТО декілька разів відкривали вогонь.

"Якщо раніше ворог в більшості провокацій застосовував легку стрілецьку зброю, то останнім часом ми все частіше фіксуємо роботу мінометів різних калібрів. Також продовжує збільшуватися активність супротивника на Луганському напрямку, на якому до цього було відносно спокійно", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку після 18-ї години бойовики декілька разів били з гранатометів і стрілецької зброї по позиціях ЗСУ біля Авдіївки, Майорська, Верхньоторецька. З озброєння БМП - по околицях Зайцевого, Пісків. А близько 21:00 поблизу Новолуганського під час обстрілу, що тривав близько години, бойовики, крім гранатометів і стрілецької зброї, застосовували міномет калібру 82 мм.

На Приморському напрямку, в районі Широкиного, наприкінці доби окупанти двічі обстрілювали позиції української армії з мінометів різних калібрів. Під вогнем ворожих гранатометів також виявилися укріплення сил АТО поблизу Талаківки, Лебединського, Павлополя, Мар'їнки.

На Луганському напрямку ввечері та вночі з гранатометів бойовики двічі били по околицях Кримського, а з 82-міліметрового міномета - по Новотошківському.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 41 раз відкривали вогонь по позиціях української армії на Донбасі. В результаті бойових дій загинув один військовий, ще один отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram