ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, ще двох поранено за добу на Донбасі (оновлено)

Втрат сили АТО зазнали біля Красногорівки.

Військовий загинув, ще двох поранено за добу на Донбасі (оновлено)

За минулу добу російсько-окупаційні угрупування 41 раз відкривали вогонь по позиціях української армії на Донбасі. В результаті бойових дій загинув один військовий, ще один отримав поранення.

Це сталося майже о 22:00 в результаті обстрілу позицій сил АТО з міномета калібру 82 міліметри неподалік Красногорівки, повідомляє штаб АТО.

Наприкінці доби ситуація на Донбасі залишалася неспокійною. Незаконні збройні формування продовжили обстріли позицій сил АТО на Приморському та Донецькому напрямках.

Так, з 18:00 бойовики шість разів відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по опорних пунктах поблизу Авдіївки. З такої ж зброї російські найманці кілька разів били по околицях Зайцевого. А близько 22:00 ворог застосував 82-міліметровий міномет на підступах до шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали укріплення сил АТО біля Лебединського, Водяного, Гнутового, Павлополя і Березового. Гранатомети застосовували поблизу Талаківки і Богданівки.

Оновлення. На брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що в суботу було поранено ще одного військового.

Загиблий в суботу боєць став другою безповоротною втратою ЗСУ з 25 серпня, коли набуло чинності нове перемир'я на Донбасі. 7 вересня загинув військовий під час обстрілу Авдіївської промзони.

Водночас 30 серпня біля Мар'їнки загинув боєць "Української добровольчої армії" Геннадій Левицький. "Українська добровольча армія" - добровольче військове формування, утворене в грудні 2015 року після виходу Дмитра Яроша та його однодумців з руху "Правий сектор". Не входить до складу Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram