ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко нагородив 5 військових Нацгвардії орденом "За мужність" III ступеня

Нагороджені беруть участь в АТО з 2014 року.

Порошенко нагородив 5 військових Нацгвардії орденом "За мужність" III ступеня
Архив
Фото: muaythai.org.ua

Президент Петро Порошенко нагородив п'ятьох військовослужбовців Національної гвардії орденом "За мужність" III ступеня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Орден "За мужність" III ступеня голова держави вручив сержанту Едуарду Богачуку, капітану Дмитру Витязю, старшому сержанту Олексію Копійці, полковнику Івану Миропольському і підполковнику Дмитру Семаку", - сказано в ньому.

Іван Міропольський разом з особовим складом підпорядкованої військової частини бере активну участь в антитерористичній операції (АТО) з 2014 року. Він брав участь в зачистці Лисичанська від бойовиків і в прикритті виходу військових з Дебальцевого.

Дмитро Витязь протягом 2014-2017 років брав активну участь в АТО, і з серпня по вересень 2014 року виконував обов'язки командира екіпажу БТР-60 ПБ, в складі об'єднаного угруповання в Амвросіївському районі Донецької області, де виявляв особисту мужність і під час обстрілу прикривав товаришів зі служби.

Едуард Богачук також протягом 2014-2017 років залучався до виконання бойових завдань в зоні АТО, неодноразово брав участь у знищенні диверсійно-розвідувальних груп і засідок незаконних збройних формувань на території Донецької області.

Нагадаємо, що в серпні Петро Порошенко нагородив орденами двох кримськотатарських діячів, які зазнали переслідувань у Криму після його окупації Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram