ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак розповів бійцям у зоні АТО про збільшення виплат

Контрактники на передовій отримуватимуть від 17 тис. гривень.

Полторак розповів бійцям у зоні АТО про збільшення виплат
Фото: mil.gov.ua

Під час перебування в зоні АТО міністр оборони Степан Полторак повідомив військовим про зміни в грошовому забезпеченні військовослужбовців Збройних сил України.

Про це інформує прес-служба Міноборони.

"У цьому місяці військовослужбовці ЗСУ отримають перші збільшені виплати: на першій лінії оборони - додатково 10 тис. гривень, на другий - 4,5 тис. гривень. Також військовослужбовці потрібних і небезпечних професій - таких як розвідники, військові танкових підрозділів й інші фахівці, будуть отримувати додаткове грошове утримання - надбавки за проходження служби в цих підрозділах", - зазначив Полторак.

Міністр оборони зазначив, що ще в 2015 році надбавки і на першій, і на другій лінії зіткнення стали однаковими.

"Раніше було - чим більше звання, тим більше надбавка. Зараз усі отримують однаково: що генерал, полковник, що контрактник", - повідомив Полторак.

Також міністр зазначив, що 1 січня наступного року буде повністю змінено порядок нарахування грошового утримання військовослужбовців ЗС України.

Нагадаємо, з 1 квітня військовим, які перебувають у зоні АТО, підвищили бойові надбавки (з 6 тис. до 7, 5 тис. гривень - опорні пункти першого ешелону, з 2,4 тис. до 3,5 тис. гривень - інші місця в зоні конфлікту).

Мінімальне грошове забезпечення для солдат-контрактників зараз становить 7 тис. гривень на місяць, тобто контрактники на передовій отримуватимуть від 17 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram