ГоловнаСуспільствоПодії

Вибух автомобіля в центрі Києва може бути кваліфіковано як теракт

Поліція посилює патрулювання центру міста і метрополітену. Залучена Нацгвардія.

Вибух автомобіля в центрі Києва може бути кваліфіковано як теракт
Фото: Макс Требухов

Вибух автомобіля Toyota Camry в центрі Києва, в результаті чого загинув громадянин Грузії Тимур Махаурі, може бути перекваліфіковано зі статті "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб способом" на "терористичний акт".

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

"Після оцінки всіх наявних доказів і в разі встановлення додаткових обставин, буде направлено звернення до органів прокуратури про перекваліфікацію кримінального провадження, відкритого за ч.2 статті 115 Кримінального кодексу України - на статтю 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що співробітники поліції проводять огляд прилеглої території і пошкодженого транспортного засобу, опитують свідків, збирають речові докази. Надалі зібрані матеріали спрямують на експертизу, за результатами якої буде прийнято остаточне рішення про кваліфікацію події.

Водночас поліція із залученням співробітників Національної гвардії України посилює патрулювання центру Києва і столичного метрополітену, повідомляє МВС у твітері.

"Поліція Києва посилює патрулювання центру міста і метрополітену. Залучена Нацгвардія", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в п'ятницю ввечері в центрі Києва, в районі Бессарабської площі, вибухнув автомобіль. У результаті вибуху загинув водій автомобіля - громадянин Грузії, боєць добровольчого батальйону Тимур Махаурі, який воював в АТО, його дружина отримала важкі поранення - жінці відірвало ногу. Третій пасажир - дитина - не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram