ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ затримало керівника держпідприємства за підозрою в розкраданні 40 млн гривень

Правоохоронці вимагають для затриманих арешт з альтернативою застави в 13,6 млн гривень кожному.

НАБУ затримало керівника держпідприємства за підозрою в розкраданні 40 млн гривень
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали виконувача обов'язків директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак" в заволодінні і легалізації бюджетних коштів у розмірі 40 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"8 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали 3 осіб за підозрою в заволодінні і легалізації понад 40 млн гривень коштів державного підприємства "Укрхімтрансаміак". Того ж дня їм повідомлено про підозру", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в. о. директор "Укрхімтрансаміак" підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Два керівники приватних підприємств, задіяних, за даними детективів, в схемі заволодіння коштами держпідприємства і їх подальшої легалізації, підозрюються у злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу.

За версією слідства, протягом 2014 року вказані особи вступили в злочинну змову з метою заволодіння коштами, що призначалися для виконання робіт з технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-км зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу "Тольятті - Одеса".

Як з'ясувалося, основна частина коштів була перерахована на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а потім використана підозрюваними для власних потреб.

Детективи НАБУ і прокурори САП мають намір клопотати про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 13,6 млн гривень кожному.

Відзначається, що розслідування зазначених фактів детективи НАБУ почали в лютому 2016 року.

Як повідомлялося, в червні на "Укрхімтрансаміак" пройшли обшуки у справі про розкрадання 130 млн гривень.

"Укрхімтрансаміак" створено в 2001 році і він є монополістом в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram