ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" запустила дві модернізовані електрички

За 8 місяців відремонтовано 8 складів електропоїздів.

"Укрзалізниця" запустила в рейси два модернізовані електропоїзди - №668 за маршрутом Фастів - Ворожба - Фастів і №7246 на напрямку Львів - Трускавець - Львів.

Про це повідомляють на сайті УЗ.

"Роботи з модернізації виконувалися на ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод», який у стислі терміни зумів повернути потяги в експлуатацію, - повідомив член правління УЗ Сергій Михальчук.

В оновлених поїздах змінився не тільки інтер'єр, але і було проведено низку технічних удосконалень. Зокрема, в електричках замінили деякі деталі й агрегати, встановили сучасне світлосигнальне обладнання на головних вагонах, електронні маршрутні покажчики на лобових частинах головних вагонів та інше електрообладнання.

Фото: uz.gov.ua

Фото: uz.gov.ua

"У модернізованих електричках встановлені нові герметичні вікна з сонцезахисними ролетними шторами. Сидіння теж абсолютно нові, тому більш зручні. Відремонтовано системи вентиляції пасажирських салонів вагонів і кабін машиністів. Під час ремонту всі нагрівальні елементи та вентиляційні агрегати замінені. Завдяки цьому поїздки електричкою будуть більш комфортними і приємними", - зазначив Михальчук.

Фото: uz.gov.ua

Фото: uz.gov.ua

Усього, за його словами, за 8 місяців 2017 року були не відремонтовані 8 складів електропоїздів (40 секцій). До кінця року планують оновити ще 8 складів.

В УЗ відзначають, що модернізація дозволяє залізничникам значно економити кошти галузі. Так, виконання капремонту однієї секції електропоїздів, що складається з двох вагонів, коштує близько 8,7 млн гривень, тоді як вартість нового електропоїзда при нинішньому курсі валюти становить 440-450 млн гривень.

Нагадаємо, в липні поліція заявила про розкрадання 113 млн гривень на заводі УЗ, де ремонтують електрички.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram