ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Львова спалили "опудало Саакашвілі"

Акцію проводила громадська організація "Захист звичайних людей".

У центрі Львова спалили "опудало Саакашвілі"
Фото: zaxid.net

У середу на площі Ринок у центрі Львова відбувся пікет проти повернення в Україну екс-голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Відзначається, що акцію проводила громадська організація "Захист звичайних людей", зареєстрована в Києві. Її керівник Дмитро Павличенко розповів, що причиною для протесту стали "люди, які були обмануті у часи, коли обласну мерію очолював пан Саакашвілі".

Він також заявив, що протистояння між Саакашвілі і президентом Петром Порошенком - штучне.

Участь в акції взяли кілька десятків осіб, близько половини з них - у віці до 20 років. Більшість з них тримали в руках однакові українські прапори і плакати з гаслами, написаними на картоні. Мітингувальники відмовлялися називати свої імена, ховали обличчя від фотокамер і неохоче розповідали, чому вони прийшли на площу.

Дехто розповів, що дізнався про акцію в соцмережах, від знайомих або просто "проходив поруч". Свою мотивацію протестувальники описали як "прийшли за Україну", "хотіли підтримати народ" і "ви самі все бачите".

Фото: zaxid.net

Наприкінці нетривалої акції учасники підпалили перед Ратушею солом'яне опудало Саакашвілі.

Фото: zaxid.net

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор Одеської області на цей час перебував у США. Відтоді він перебуває за кордоном, але має намір повернутися в Україну 10 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram