ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала начальника госпуправління Київради за хабар

Він отримував гроші за здавання в оренду приміщень виробничо-складської бази. 

Поліція затримала начальника госпуправління Київради за хабар
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Національна поліція 5 вересня затримала начальника управління адміністративного та господарського забезпечення Київської міської ради Ігоря Сабадаху.

Як повідомляється на сайті мерії, чиновник попався на хабарництві. 

Він нібито вимагав від представника підприємства з обмеженою відповідальністю хабар на суму 24 000 доларів як заставу та квартальну оплату (7000 щомісяця) і отримав через посередника - завгоспа комунального підприємства "Госпкомобслуговування" - останню її частку в розмірі 7000 грн. Хабарі чиновники збирали за надання в оренду приміщень виробничо-складської бази КП "Госпкомобслуговування" в Голосіївському районі Києва і за підписання договору зберігання майна.

Офіційна вартість зазначених послуг становила 1000 грн на місяць і виплачувалася окремо.

У службових приміщеннях управління Київради і КП "Госпкомобслуговування", на складі, а також за місцем проживання Сабадахи відбулися обшуки. У кабінеті начальника управління знайшли 65 тисяч гривень, а також чорнові нотатки з прізвищами підприємців, в яких він нібито вимагав гроші.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу - отримання хабара, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Разом з Сабадахою були затримані також двоє ймовірних посередників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram