ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню в зоні АТО

Найнеспокійніше було на Приморському напрямку.

З початку доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню в зоні АТО
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

Найнеспокійніше було на Приморському напрямку, поблизу Водяного. Тут з півночі бойовики п'ять разів обстріляли позиції військових з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Крім того, гранатомети і стрілецьку зброю терористи застосовували в околицях Мар'їнки.

На Донецькому напрямку під вогнем великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі опинялися опорні пункти сил АТО в Авдіївський промзоні. А біля Невельського бойовики стріляли з підствольного гранатомета.

"Всього з півночі незаконні збройні формування 9 разів обстріляли позиції сил АТО. Більшість вогневих провокацій були нетривалими і не становили прямої загрози життю військових", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, 22 серпня лідери "нормандської четвірки" підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група із врегулюванню ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

28 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зажадали від президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України. Лідери Німеччини і Франції заявили, що ситуація на Донбасі істотно не покращилася після набуття чинності домовленості про нове перемир'я.

25 серпня, в перший день нового перемир'я, були поранені троє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram