ГоловнаСуспільствоЖиття

Запорізький журналіст зізнався, що на замовлення Москви дестабілізував ситуацію в Україні

Справу Павла Золотарьова розглядав Печерський суд Києва.

Запорізький журналіст зізнався, що на замовлення Москви дестабілізував ситуацію в Україні
Павел Золотарев
Фото: 061.ua

Запорізький журналіст, керівник місцевої редакції інформагентства "Новий регіон" Павло Золотарьов (відомий як Павло М'ясоєдов) на суді визнав свою провину в посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє місцевий сайт 061.ua з посиланням на судовий реєстр.

У лютому голова СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу повідомили про те, що запорізький журналіст Золотарьов за гроші Москви підкуповував політиків. На підтвердження цього СБУ опублікувала відповідний аудіозапис.

Золотарьова звинуватили в посяганні на територіальну цілісність України. Справу було передано до Печерського районного суду Києва.

Згідно з матеріалами, восени 2015 року було створено організоване злочинне угруповання, яке збиралося реалізувати на території України план із дестабілізації політичної та економічної ситуації. Організатору угруповання потрібна була людина, яка змогла б організувати пропагандистську кампанію в ЗМІ, а також проводити круглі столи, мітинги та конференції. Так до справи підключився Золотарьов, якому запропонували за це гроші.

У 2016 році в ОЗГ домовлялися про прийняття на сесіях районних та обласних рад звернень до керівництва країни про розмежування повноважень між центральною і місцевою владою, а також затвердження особливого правового й економічного статусу на цих територіях.

Для цього Золотарьов знаходив посередників у місцевих радах. За кожне прийняте звернення він отримував від Кремля від 60 до 100 тис. доларів, які потім розподіляв між виконавцями.

На суді Золотарьов повністю визнав свою провину і погодився укласти угоду зі слідством. У такому випадку покарання для нього можуть пом'якшити - наприклад, умовний термін. Печерський суд не погодився з таким результатом і повернув справу в Генпрокуратуру для повторного розслідування.

Нагадаємо, голова СБУ Василь Грицак повідомив про затримання 18 резидентів російської розвідки в Харкові. Сімом із них уже оголошено про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram