ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівництво Музею Революції Гідності просить віддати йому приміщення магазину "Емпоріум"

"Це було б прекрасне місце для тимчасової експозиції".

Керівництво Музею Революції Гідності просить віддати йому приміщення магазину "Емпоріум"

Заступниця генерального директора Музею-меморіалу Революції Гідності Антоніна Пипко виступила за тимчасове розміщення експонатів музею в приміщенні магазину елітних меблів "Емпоріум" на Грушевського, на фасаді якого напередодні стерли майданівські графіті.

Про це вона повідомила на прес-конференції.

"Цей магазин, який познущався над нашими ідеалами, я думаю, що не має права більше знаходитися в цьому приміщенні. Я просила б громадськість, і ми зі свого боку будемо ініціювати, щоб Академія наук, Інститут української мови, який є тимчасовим власником, я так зрозуміла, цього приміщення, передав в оренду це приміщення Музею Революції Гідності". Це було б прекрасне місце для тимчасової експозиції", - сказала Пипко.

За її словами, близько 2 тис. музейних предметів зберігають у неналежних умовах, оскільки музей не має тимчасового приміщення.

Нагадаємо, "Ікони революції" з портретами і цитатами Лесі Українки, Івана Франка і Тараса Шевченка було створено художником під ніком Sociopath 10 лютого 2014 року під час обстрілу Майдану. Вони розміщувалися на самому початку вулиці Грушевського.

2 вересня 2017 року стало відомо, що графіті були знищені.

Будинки по вулиці Грушевського (номер 1, 2, 3 і 4) були внесені до реєстру пам'яток місцевого значення міста Києва наказом Мінкульту від 15 жовтня 2014 роки (наказ №869). Назва об'єкта - "Місце бойових дій і масової загибелі громадян у районі вулиці Грушевського в Києві під час акцій протесту в лютому 2014 року", охоронний номер 937-Кв.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення майданівських графіті на вулиці Грушевського, 4, а активісти патріотичних організацій провели біля магазину меблів "Емпоріум" протестну акцію і розбили в ньому вікна.

4 вересня власник "Емпоріум" повідомив, що магазин закрився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram