ГоловнаСуспільствоЖиття

Польща побудує на кордоні з Україною і Білоруссю огорожу проти диких кабанів

Вартість огорожі - близько $ 30 млн, планова довжина - 729 км. 

Польща побудує на кордоні з Україною і Білоруссю огорожу проти диких кабанів
Фото: svopi.ru

У Польщі планують побудувати огорожу, що запобігатиме міграції диких кабанів на кордоні з Україною і Білоруссю.

Про це повідомив міністр сільського господарства країни Кшиштоф Юрґєль, передає "Польське радіо".

На думку експертів, причиною появи африканської чуми свиней у Польщі були заражені цим вірусом дикі кабани, які зайшли на територію країни з Білорусі.

За оцінками міністра Юрґєля, вартість огорожі становитиме близько 130 млн злотих ($ 30 млн). Планова довжина огорожі - 729 км.

Крім того, Юрґєль нагадав, що згідно з нещодавнім підвищенням вимог до біострахування, Польська мисливська організація зобов'язана до 30 листопада зменшити кількість диких кабанів на території, що перебуває під загрозою появи АЧС, до 0,1 особини на один квадратний кілометр.

Фермери, які не зможуть виконати вимог біострахування, мають можливість добровільно відмовитися від вирощування свиней. Відповідну декларацію оформили понад три тисячі господарств, у таких випадках передбачені кошти на компенсацію.

Нагадаємо, 2014 року тодішній міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка виступив за реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні в Чернігівській області. На його думку, "Стіна"  захистить регіон від диких російський кабанів і від африканської чуми свиней.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram