ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили проект для школярів з безпеки дорожнього руху

Проект охопить понад 200 шкіл у семи регіонах України.

Міністерство внутрішніх справ спільно з Національною поліцією та Консультативною місією ЄС в Україні запустили проект "Будь помітним! Безпека - понад усе!", який охопить понад 200 шкіл у семи регіонах України.

Крім уроків з безпеки дорожнього руху, школярі отримають від патрульних поліцейських книги і світловідбивачі, повідомляє прес-служба МВС.

Як зазначається, такі подарунки допоможуть учням стати більш обізнаними про ризики на дорозі, а також помітнішими для водіїв. 

Фото: mvs.gov.ua

"Ми маємо діяти превентивно, щоб безпека була дороговказом для наших дітей. Зараз така ініціатива доступна першокласникам семи регіонів нашої країни, але в майбутньому ми масштабуємо її на всю територію держави", - зазначила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук. 

Фото: mvs.gov.ua

Вона висловила сподівання, що скоро на законодавчому рівні, як у більшості країн Європи, буде затверджено положення, згідно з яким усі учасники дорожнього руху використовуватимуть світловідбивні елементи на своєму одязі й транспорті, щоб зробити дорожній рух безпечним. 

Фото: mvs.gov.ua

Своєю чергою радник Консультативної місії ЄС з питань взаємодії з громадськістю Вільям Брейм наголосив, що немає нічого важливішого за безпеку дорожнього руху дітей.

"Ми звертаємося до водіїв і просимо їх бути уважними, особливо щодо маленьких громадян", - додав він. 

Нагадаємо, рік тому в Україні стартувала програма "Школа і поліція", у рамках якої в освітніх установах  з'явилися шкільні офіцери - співробітники патрульної поліції.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram