ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом благодійну організацію спіймали на торгівлі гуманітаркою

Загальна вартість вилученого - близько 1,5 мільйона гривень. 

У Київській області співробітники податкової міліції викрили посадових осіб однієї з благодійних організацій, які незаконно торгували товарами, ввезеними в країну як гуманітарна допомога.

Як повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан у фейсбуці, благодійна організація завозила з Німеччини і США товари як гуманітарну допомогу без сплати митних платежів. Згідно з документацією, надалі товари безкоштовно передавали соціальним установам, але насправді їх продавали приватним підприємцям для реалізації на ринках і в магазинах.

Унаслідок проведених у Києві та Київській області обшуків вилучено 86,6 тисячі гривень та 1,5 тисячі доларів готівкою, одяг, взуття, парасолі, гігієнічні та чистильні засоби, підгузки та серветки. Загальна вартість вилученого - близько 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, у січні 2016 роки після журналістського розслідування стало відомо про те, що Товариство Червоного Хреста України продає гуманітарну допомогу і заробляє на платних курсах першої медичної допомоги. Реагуючи на скандал, Товариство Червоного Хреста України за результатами внутрішньої перевірки звільнило низку керівників місцевих організацій.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram