ГоловнаСуспільствоЖиття

Провадження, в рамках якого обшукували будинок депутата Київради Балицької, закрито

Депутат звернулася до Генерального прокурора і прокурора Київської області

Провадження, в рамках якого обшукували будинок депутата Київради Балицької, закрито

Кримінальну справу, в рамках якої проводили обшук будинку депутатки Київради Ольги Балицької, закрито. Офіційну постанову про закриття кримінального провадження отримано на відповідний запит депутатки, повідомила LB.ua Балицька.

"У зв'язку з відсутністю в діях посадових осіб Вишгородської районної державної адміністрації Київської області ознак злочину", - йдеться в постанові.

Зі свого боку, депутат уже звернулася до генерального прокурора Юрія Луценка та прокурора Київської області Дмитра Чибісова за інформацією про те, якої відповідальності зазнали ті, хто безпідставно проводив обшук.

Нагадаємо, протягом останніх шести місяців Ольга Балицька активно займається проблемою забудови території колишнього Сінного ринку. Офіційно будівництво веде "британський інвестор", проте в експертних колах його пов'язують із можливим впливом колишнього заступника генерального прокурора Анатолія Даниленка і колишнього депутата Київради Геннадія Ільїна. У зв'язку з чим Балицька неодноразово отримувала натяки на можливість переслідування і прямі погрози життю у вигляді інсценування похорону біля вікон її будинку.

30 червня відбулися обшуки в заміському будинку Ольги Балицької. Це сталося, коли депутатки не було вдома.

На місці Сінного ринку заплановано побудувати 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовано 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих споруд після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram