ГоловнаСуспільствоЖиття

Делегація НАТО проінспектує ЗСУ і проведе оцінку ресурсів

До кінця жовтня заплановано фіналізувати "інвентарний каталог" засобів ЗСУ.

Делегація НАТО проінспектує ЗСУ і проведе оцінку ресурсів
Фото: www.mil.gov.ua

Делегація НАТО на чолі з представником Департаменту оборонної політики та планування Міжнародного секретаріату НАТО Девідом Брауном проінспектує Збройні Сили України.

Про це повідомляють на

сайті Міністерства оборони.

За словами Девіда Брауна, до кінця жовтня 2017 року заплановано фіналізувати "інвентарний каталог" засобів ЗСУ, прописаних відповідно до критеріїв НАТО.

"Йдеться про комплексне бачення того, що є, які перед нами завдання стоять. Це дозволить опрацювати відповіді на ті сценарії, які можуть виникнути в майбутньому", - пояснив він.

Браун також зазначив, що зараз розробляється посібник для оцінки сил, за допомогою якого будуть готуватися рекомендації до критично важливих питань для балансування оборонного планування, оцінки наявності ресурсів.

Директор Департаменту військової політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони, генерал-майор Анатолій Петренко поінформував іноземних колег про поточний стан справ, зокрема про зміни, які відбулися з часу проведення консультацій у Києві в січні цього року.

Фото: www.mil.gov.ua
"Стратегічна мета України - отримання членства в НАТО. Це чітко

зафіксовано на законодавчому рівні і є вимогою для всіх структур, які повсякденно працюють на досягнення критеріїв членства України в Альянсі, адже ми повинні бути готові до членства в НАТО з прийняттям цього політичного рішення", - сказав Петренко.

Нагадаємо, в липні в Києві

відкрили новий офіс НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram