ГоловнаСуспільствоВійна

Посол Польщі у вівторок відвідає Краматорськ і Авдіївку

Ян Пєкло проведе зустріч з головою Донецької ВЦА Павлом Жебрівським.

Посол Польщі у вівторок відвідає Краматорськ і Авдіївку
Ян Пекло
Фото: "Укринформ"

У вівторок, 29 серпня, посол Польщі в Україні Ян Пєкло відвідає Краматорськ і Авдіївку, а також зустрінеться з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

Про це повідомляє прес-служба Донецької ВЦА, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час візиту посол Ян Пєкло відвідає нові стартапи, створені за допомогою польської програми розвитку, серед яких, серед іншого, виробництво інвентарю та спорядження для спорту і відпочинку, виробництво сирів, кафе", - йдеться в повідомленні.

Жебрівський і Ян Пєкло також поговорять про результати польської допомоги в останні роки, про напрямки співпраці в цій сфері в майбутньому, а також про поточну суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Зазначають, що у 2015-16 роках Польща надала через ПРООН майже 3 млн злотих (понад $820 тис.) на підтримку малого і середнього бізнесу для внутрішньо переміщених осіб. У результаті реалізації цієї частини проекту близько 200 переселенців отримали навички написання бізнес-планів, отримали гроші на відкриття близько 100 малих підприємств, у результаті чого було створено 323 робочі місця.

Крім того, в Авдіївці влітку цього року було реалізовано проект, який фінансується в рамках Програми малих грантів посольства Республіки Польща в Україні. У школі №6 замінили вікна й обладнали кабінети географії.

"У липні цього року Польща підписала договір з ПРООН, згідно з яким виділить ще 2 млн злотих (близько $550 тис.) на продовження реалізації проекту у 2017-18 роках", - зазначають у Донецькій ОДА.

У вересні починається проект створення двох інформаційно-інтеграційних центрів для внутрішньо переміщених осіб і жителів громад у Бахмуті й Авдіївці.

"У рамках проекту передбачається, зокрема, надання психологічної підтримки, впровадження програми ''cash for work'', створення мобільних груп соціальної допомоги та інші заходи. Загальна сума, передбачена на реалізацію проекту у 2017 році, становить майже мільйон злотих (близько $275тис.)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 28 серпня, президент Петро Порошенко відвідає з робочим візитом Донецьку область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram