ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військових поранено в перший день нового перемир'я (оновлено)

З важкого озброєння обстріляли Авдіївську промзону.

Трьох військових поранено в перший день нового перемир'я (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу незаконні збройні формування 18 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на Донбасі. Двоє українських військових отримали поранення.

"Перша доба "шкільного перемир'я" в районі проведення АТО, на жаль, не пройшли повністю спокійно. Якщо вдень кількість збройних провокацій з боку супротивника була мінімальною, то ближче до вечора бойовики дещо активізували обстріл наших позицій", - повідомляє штаб АТО.

Зокрема, напружена ситуація зберігається в районі Авдіївської промзони. Тут майже з 17:00 протягом кількох годин бойовики вели вогонь по опорних пунктах сил АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Крім того ворог випустив по позиціях ЗСУ 10 мін калібру 120 міліметрів.

"Зважаючи, що обстріл ворога був досить агресивний, цілеспрямований і безпосередньо погрожував нашим військовим, сили АТО відкрили вогонь. В результаті цього протистояння двоє українських бійців отримали поранення", - сказано в повідомленні.

Також випадки застосування противником зброї зафіксовані в районі шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку бойовики зі стрілецької зброї намагалися спровокувати військових на підступах до Талаківки, Гнутового, Павлополя, Лебединського, Широкиного і Чермалика.

Майже повністю бойовики дотримувалися режиму припинення вогню тільки на Луганському напрямку. Тут за добу ворог тільки один раз неприцільно використовував зброю неподалік Малинового.

Оновлення. Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу уточнив, що поранення отримали не двоє, а троє військових.

Нагадаємо, 23 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram