ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Кабміну стався вибух, є постраждалі (оновлено)

За попередніми даними, з машини, що проїжджала, кинули гранату.

У Києві на вулиці Грушевського біля Кабінету Міністрів стався вибух, в результаті якого чоловік і жінка отримали тілесні ушкодження.

Повідомлення про надзвичайну подію надійшло до чергової частини о 14:06, йдеться на сайті столичного управління поліції.

На місці працює слідчо-оперативна група і експерти-вибухотехніки.

На місце прибув начальник Національної поліції Сергій Князєв.

Оновлення. Кореспондент LB.ua з місця подій передає, що депутат Олексій Гончаренко з посиланням на поліцію повідомив про третього постраждалого. За його словами, вибухнула граната, яку кинули з автомашини, що проїжджала.

Сергій Князєв і Олександр Турчинов на місці вибуху
Фото: Макс Требухов
Сергій Князєв і Олександр Турчинов на місці вибуху

Оновлення 18:06.  За фактом вибуху на вулиці Грушевського в Києві порушено кримінальне провадження за статтею "замах на вбивство, вчинений у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб". Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

"Слідчі почали кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинений у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу України. Поліція встановлює осіб, причетних до злочину", - наголошується в повідомленні.

У поліції уточнили число постраждалих внаслідок вибуху на Грушевського.

"Інформація була про двох постраждалих, зараз отримано інформацію з лікарні про трьох постраждалих. Дві жінки й один чоловік", - повідомила УНІАН речник столичної поліції Оксана Блищик. 

Варто відзначити, що вранці в четвер невідомий чоловік повідомив у поліцію про мінування Майдану Незалежності, але ця інформація не підтвердилася.

У центрі столиці чергують близько 4500 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії в зв'язку з масовими заходами з нагоди Дня незалежності. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram