ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києві вночі застрелили іноземця, підозрюваного затримали (оновлено)

Його знайшли на вулиці Шота Руставелі після повідомлення про стрілянину.

У Печерському районі Києва минулої ночі застрелили громадянина іноземної держави, поліція ввела план "перехоплення".

Фото: facebook.com / Оксана Блищик

Як повідомляє прес-служба поліції, інформація про стрілянину на вулиці Шота Руставелі надійшла о 23.30 в середу. Коли на місце прибули патрулі і слідчо-оперативна група, то виявили мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями.

Відзначається, що особистість загиблого встановлена: це - громадянин іншої держави 1988 року народження. За фактом умисного вбивства розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські встановлюють свідків і очевидців, оглядають прилеглу до місця скоєння територію для виявлення камер відеоспостереження, які могли зафіксувати момент скоєння вбивства. Проводяться оперативно-розшукові заходи.

Фото: facebook.com / Оксана Блищик

Ймовірно, зловмисники втекли на автомобілі "Фольксваген".

Оновлення. Близько 14:00 в четвер поліція повідомила, що того, хто стріляв, затримали.

"Відразу було опрацьовано місце події, встановили свідків і відео з камер спостереження, що дозволило встановити автомобіль, на якому зникли злочинці, і ввести по місту план «перехоплення»", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Через кілька годин машину виявили. Всередині перебував чоловік, якого і затримали.

"Під час огляду автомобіля виявили плями крові, гільзи і пошкодження від куль. Зараз чоловіка затримано, з ним працюють слідчі. Його затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії тривають, збираються докази, встановлюються всі обставини події, встановлюються можливі свідки і мотиви вбивства, а також інші особи, які мали стосунок до цієї події", - повідомив Крищенко.

Відкрито два кримінальні провадження - за фактом вбивства (ст.115 Кримінального кодексу) і за фактом викрадення автомобіля, оскільки зловмисник тікав на машині убитого (ст.289 Кримінального кодексу). Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram