ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-співробітників "Грифона" в Харкові засуджено до 3 років ув'язнення за побиття покупця, який вкрав презервативи

Інцидент стався в грудні 2008 року.

Екс-співробітників "Грифона" в Харкові засуджено до 3 років ув'язнення за побиття покупця, який вкрав презервативи
Фото: forts.io.ua

Фрунзенський районний суд Харкова визнав винним двох екс-співробітників СБСМ "Грифон", які охороняли один з торгових центрів міста і побили покупця.

"Екс-правоохоронці засуджені до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки кожен", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Відзначається, що колишні співробітники СБСМ "Грифон" визнані винними в перевищенні службових повноважень, які завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам та супроводжувалися насильством і застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 КК України).

Прокуратура довела в суді, що в грудні 2008 року сержант і прапорщик міліції охороняли громадський порядок в торговому центрі на Московському проспекті. Їх викликали працівники служби охорони, які запідозрили одного з відвідувачів супермаркету в крадіжці презервативів.

"Грифонівці запропонували чоловікові пройти в роздягальню персоналу, щоб оглянути його. Коли той відмовився і спробував піти, міліціонери перегородили чоловікові шлях, взяли за руки і силою потягли в роздягальню. Там наділи на нього наручники і, вимагаючи зізнатися в крадіжці, побили його.За результатами судово-медичної експертизи потерпілий отримав тілесні ушкодження легкого і середнього ступеня тяжкості. Зокрема: травму грудної клітини, розрив внутрішніх органів, що супроводжувався кровотечею і садна голови", - повідомили в прокуратурі.

Як повідомлялося, водій львівської маршрутки відсудив 10 тис. гривень у пасажира, який його побив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram