ГоловнаСуспільствоЖиття

Двоє киян відкрили фальшивий "обмінник" і намагалися вкрасти у клієнтки $10 тис.

Шахраїв затримали поліцейські.

Двоє киян відкрили фальшивий "обмінник" і намагалися вкрасти у клієнтки $10 тис.
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали двох шахраїв, які відкрили фальшивий "пункт обміну валют" в одному з торгових центрів у Дарницькому районі столиці.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Як розповів старший оперуповноважений управління карного розшуку Сергій Руденко, правоохоронці отримали інформацію про групу осіб, підозрюваних у сумнівних валютних операціях.

"Деякий час ми стежили за ними: чоловіки орендували квадратні метри в торговому центрі, облаштували там приміщення з непомітним додатковим виходом, але роботи ще не починали", - зазначив він.

Через кілька днів фірма "ожила" - з'явилася вивіска "обмін валют", графік роботи, копії ліцензій і свідоцтв, на робочому місці з'явився касир, а незабаром і перший клієнт - 30-річна киянка. Жінка передала касиру 10 тис. доларів, той перерахував їх і відлучився нібито за гривнями.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Через кілька хвилин тиші киянка занервувала, але в цей час в офіс увійшли правоохоронці, які привели касира. Шахрай з доларами в торбі спробував утекти, але його зупинили біля виходу з торгового центру. Крім того, оперативники затримали його спільника - молодика, який спостерігав за ситуацією на вулиці", - розповіли в поліції.

Правоохоронці вилучили гроші, пристрій для перевірки грошей в ультрафіолеті, пристрій для перевірки і підрахунку купюр, принтер-сканер, монітор, комп'ютерну мишку, клавіатуру і ксерокопії документів. Крім того, в приміщенні "обмінника" більше нічого не було.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Встановлено, що в ролі "касира" був 24-річний киянин, якого раніше затримували за хуліганство і шахрайство. На вулиці його очікував спільник - 26-річний місцевий житель.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Нагадаємо, в березні касир псевдообмінника в Києві прийняв у клієнта $16 тис. і спробував утекти через отвір у стіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram