ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській і Запорізькій областях упіймали наркоторговців з марихуаною на 2 млн гривень

Організатором злочинної групи виявився громадянин Дагестану.

Правоохоронці Херсонської області провели масштабну спецоперацію затримання учасників злочинної групи, які вирощували, виготовляли та розповсюджували на території України великі партії марихуани.

Учасників групи затримали відразу після збуту наркотиків на суму 100 тис. гривень, повідомляє поліція Херсонської області.

Оперативники з'ясували, що до каналу розповсюдження наркотиків причетні п'ять осіб. Їх затримання відбувалося одночасно на території Херсонської та Запорізької областей.

За місцем проживання фігурантів проведено 11 санкціонованих обшуків. У зловмисників вилучено 60 кг розфасованої і готової до збуту марихуани на загальну суму понад 2 мільйони гривень, а також велику кількість готівки, отриманої від продажу наркотиків.

Крім того, оперативники виявили наркоплантації, на яких учасники злочинної групи вирощували елітні сорти конопель. Ці приміщення були оснащені всім необхідним обладнанням для кращого росту конопель.

Організатором злочинної групи виявився громадянин Дагестану. Він створив розгалужену систему розповсюдження наркотичних засобів у різні регіони України і керував діями своїх спільників. У них існувала система конспірації - зловмисники постійно міняли телефони і автомобілі, а під час переговорів з клієнтами використовували кодові слова. Марихуану продавали тільки великими партіями і виключно перевіреним клієнтам.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Зараз вирішується питання про накладення арешту на нерухоме майно учасників злочинного угруповання та їхні елітні автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram