ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО заявив про перехід бойовиків до тактики умисних підпалів

Ворог трасувальними кулями або освітлювальними мінами намагається підпалити поля перед ВОП.

Штаб АТО заявив про перехід бойовиків до тактики умисних підпалів
Фото: facebook.com/ato.news

Штаб АТО заявив, що протягом останнього тижня різко змінилася тактика проросійських бойовиків на Донбасі. Вони почали навмисно підпалювати поля і житлові будівлі.

"Лінія розмежування залишається більш-менш незмінною вже тривалий час. Само собою в так званій «сірій зоні» накопичилося чимало сухостою і сухої трави. Користуючись східним вітром, який постійно дме в бік наших позицій, ворог трасувальними кулями або освітлювальними мінами намагається підпалити поля перед нашими ВОП [взводного-опорними пунктами]. Причому після загоряння по наглядових пунктах Збройних Сил України починають «працювати» снайперські пари і ведеться безладний вогонь зі стрілецької зброї. Мета ворога очевидна - знищити перед переднім краєм нашої оборони системи інженерного загородження, мінні поля тощо. А також максимально завдати шкоди передовим лініям оборони, виявити і демаскувати наші нові вогневі точки і позиції. Також під час пожежі ворог намагається виявити пункти управління, ідентифікувати командирів усіх ланок", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що протягом декількох днів ворог обстрілює населені пункти на українському боці, неподалік або безпосередньо на лінії розмежування. Зокрема, станом на ранок 22 серпня в селищі Жованка після умисного підпалу згоріли 19 будинків, у яких свого часу жили мирні українці. Тривають пожежі в населеному пункті Піски, в якому після обстрілів з використанням артилерійського озброєння калібру 150, 122, 120 міліметрів, танків і БМП-1 уже згоріло близько півсотні будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram