ГоловнаСуспільствоЖиття

У Миколаєві голову "Укроборонпрому" зустріли пікетом

Працівники заводу імені 61 Комунара вимагають погасити заборгованість із зарплати.

У Миколаєві голову "Укроборонпрому" зустріли пікетом
Фото: nikvesti.com

Працівники заводу імені 61 Комунара в Миколаєві зустріли пікетом голову "Укроборонпрому" Романа Романова, який перебуває в Миколаєві з робочим візитом.

Про це повідомляють "НикВести".

Мітингувальники вимагають погасити заборгованість із зарплати, списати заборгованість перед Пенсійним фондом, заплатити підприємству за утримання недобудованого ракетного крейсера "Україна", а також залучити заводчан до планованої демілітаризації крейсера.

Місце проведення акції протесту пояснюють тим, що Романов сьогодні в малому залі ОДА візьме участь у нараді з головою облдержадміністрації Олексієм Савченком.

Як пише місцевий сайт 0512.com.ua, до мітингувальників вийшов перший віце-губернатор В'ячеслав Бонь і запропонував присутнім перейти в сесійну залу обласної ради.

Фото: 0512.com.ua

Савченко звернувся до працівників заводу і заявив, що сьогодні на нараді підписали важливий меморандум - про створення на базі заводу 61 Комунара військово-промислового парку. Губернатор зазначив, що скоро буде створено комісію, яка перевірить усю фінансову і господарську діяльність заводу.

Савченко подякував робітникам за те, що що вони не звільнялися, незважаючи на великі заборгованості із зарплати. Він також закликав їх "не піддаватися на спекуляції і не вірити в те, що завод віддадуть на приватизацію або знищать".

Голова "Укроборонпрому" і собі зазначив, що процес сплати заборгованості не буде простим. "Не чекайте на манну небесну!" - звернувся він до працівників.

Чітких термінів виплати зарплати ніхто не назвав.

Нагадаємо, ГПУ виявила в оборонному бюджеті "дірку" в ₴6,1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram