ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятьох військових поранено за добу на Донбасі

Командування АТО безуспішно намагалося домовитися про перемир'я.

П'ятьох військових поранено за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 47 разів порушили перемир'я. Двоє українських військових отримали поранення, ще троє - бойові травми.

Штаб АТО зазначає, що на більшість обстрілів Збройні Сили України відповідали щільним вогнем на ураження.

Ситуація на Донбасі загострилася наприкінці дня. Російсько-окупаційні угруповання майже вдвічі збільшили кількість обстрілів, все частіше використовуючи при цьому важке озброєння.

Так, фактично з 17:00 і до півночі бандформування безперервно обстрілювали опорні пункти ЗСУ в Авдіївській промзоні. Ворог активно застосовував гранатомети і великокаліберні кулемети, а близько 18:00 спочатку бив із мінометів різних калібрів, а потім випустив 16 снарядів з переносної реактивної пускової установки "Град Партизан". Крім того, ввечері бойовики двічі застосовували міномети на підступах до Опитного, де отримав поранення один з бійців. Також бойовики зі 122-міліметрової артилерії били по українських позиціях неподалік Кам'янки і Пісків.

На Приморському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів і стрілецької зброї опинилися укріплення в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар'їнки і Талаківки. Крім того, бойовики вкотре обстрілювали зі стрілецької зброї будинки мирних жителів у Мар'їнці.

Наприкінці доби на Луганському напрямку активність противника була мінімальною. Однак і тут бойовики з гранатометів відкривали вогонь по позиціях біля Кримського і Новоолександрівки.

Щоб уникнути чергової ескалації конфлікту, уночі командування АТО запропонувало противнику посилений режим перемир'я. Спочатку представники незаконних збройних формувань погодилися на дотримання режиму тиші, але вже через кілька годин самі ж його і порушили, істотно збільшивши вогневу активність.

Нагадаємо, в суботу в зоні АТО було поранено одного військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram