ГоловнаСуспільствоВійна

У Волновасі затримали бойовика "ДНР", який обстрілював Мар'їнку

Двічі судимий чоловік вступив до лав терористів у 2015 році заради наживи.

У Волновасі затримали бойовика "ДНР", який обстрілював Мар'їнку

Під час перевірки на автовокзалі міста Волноваха поліцейські затримали бойовика "ДНР", який брав участь в обстрілах Мар'їнки.

Про це повідомляється на сайті поліції Донецької області.

Правоохоронці для стандартної перевірки зупинили підозрілого чоловіка. Виявилося, що, згідно з базами даних поліції, він причетний до тероризму в Донецькій області.

"31-річний житель Волноваського району приєднався до терористів влітку 2015 року за пропозицією свого двоюрідного брата. Чоловіка, який раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі за розбійний напад і крадіжку, привернула суто ділова сторона питання - зарплата 50 тисяч рублів. Але насправді він отримував удвічі менше", - наголошується в повідомленні.

Бойовик отримав позивний "Рудий", протягом декількох місяців служив у селі Петрівка під Донецьком. Він заряджав важку зброю 120-мм снарядами, якими обстрілювали Мар'їнку.

Після загибелі його "колег" чоловік покинув ряди бойовиків, викинув "посвідчення" і повернувся в рідне село Зачатівка.

"Повернувшись додому, не довго думаючи, зробив інший злочин - обікрав рідну тітку. Отримав третю судимість. Відбувши покарання, недавно звільнився і знову потрапив в поле зору правоохоронців", - наголошується в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст.260 ч.2 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, в липні в Мар'їнці поліція затримала бойовика батальйону "Чорна сотня", який розвантажував вагони зі снарядами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram