ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримськотатарський активіст Караметов вийшов на свободу

Раніше очікуваного часу його посадили в машину, відвезли на вокзал і залишили там

Кримськотатарський активіст Караметов вийшов на свободу
Фото: Facebook/Musafir Zaman

76-річного кримськотатарського активіста Сервера Караметова випустили із спецприймальника на вулиці Павленка в Сімферополі. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з Криму.

Передбачалося, що Караметова відпустять близько 22:00. Зустрічати його біля спецприймальника приїхали близько 150-200 небайдужих, включаючи Ільмі Умерова, Нарімана Джелялова і дружину Ахтема Чийгоза Ельміру Аблялімову. О 20:45 "міліція" посадила його в машину, вивезла на центральний автовокзал Сімферополя і відпустила. "Ні копійки у мене не було, я цьому міліціонеру сказав: "У мене немає грошей, дай мені 150 рублів, я сам поїду, мені в Старий Крим треба". Але він не дав", - розповів подробиці свого звільнення Караметов.

Пізніше до Сервера Караметова приїхали адвокати і привезли його до спецприймальника, де його зустріли кримські татари.

"Ніхто мене не змушував виходити на пікет. Сам один стояв. Путін гірше робить. Кращого, по-моєму, нам не чекати. Потрібно самим повставати, як ми повставали в 1999 році", - звернувся Сервер Караметов до зустрічаючих.

Нагадаємо, немолодого кримськотатарського активіста Сервера Караметова затримали 8 серпня біля будівлі Верховного суду за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза. 8 серпня підконтрольний РФ Залізничний суд Сімферополя визнав Караметова винним в порушенні порядку проведення одиночних пікетів і оштрафував на 10 тисяч рублів (близько 4200 гривень), а 9 серпня - присудив йому 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram