ГоловнаСуспільствоВійна

У Станиці Луганській відновила роботу патрульна база ОБСЄ

Вона не працювала майже рік у зв'язку з небезпекою для спостерігачів. 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні в суботу, 19 серпня, відновила роботу передової патрульної бази в Станиці Луганській (Луганська область). 

Фото: facebook.com/oscesmm

Як повідомляється у фейсбуці СММ, на базі постійно перебуватимуть сім членів місії.

"Ми використовуємо широкий спектр технологій для спостереження за цією областю, зокрема невдовзі з'явиться тепловізійна камера для нічного спостереження, проте лише спостерігачі можуть взаємодіяти з цивільними особами і служити очима і вухами міжнародної спільноти. Тепер вони будуть ближче до людей у цій області й можуть докладніше розповісти про їхні потреби і проблеми", - заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг.

Організація сподівається, що повернення спостерігачів стане кроком до нормалізації ситуації в Станиці Луганській.

"Попри існуючу домовленість про розведення сил і техніки в районі Станиці Луганської, цього зроблено не було. Насправді єдиний рух сил і техніки, який ми спостерігали в цій області, було спрямовано вперед. Цей район також кишить мінами і боєприпасами", - додав Хуг.

Станом на 19 серпня СММ має десять передових патрульних баз: у Попасній, Волновасі, Покровську (колишньому Красноармійську), Світлодарську, Новоайдарі, Станиці Луганській, Щасті (тимчасово евакуйована), а також у Кадіївці (колишньому Стаханові), Горлівці та Дебальцевому.

Нагадаємо, у Станиці Луганській раніше вже працювала передова патрульна база СММ, проте з 27 вересня 2016 її співробітники були евакуйовані з міркувань безпеки. Водночас Станиця Луганська, яка розташована майже на лінії зіткнення, зазнавала потужних обстрілів з боку бойовиків так званої ЛНР.

Станиця Луганська - це єдиний контрольний пункт в'їзду-виїзду в усій Луганській області.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram