ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала кримінального авторитета на прізвисько "Зурік" з гранатою і наркотиками

Затриманий причетний до організації розбійних нападів, крадіжок і незаконного видобутку бурштину.

Поліція затримала кримінального авторитета на прізвисько "Зурік" з гранатою і наркотиками
Фото: npu.gov.ua

У п'ятницю, 18 серпня, в Житомирській області 18 серпня в результаті спецоперації кримінальної поліції за участю бійців Корду затримали кримінального авторитета, громадянина Грузії, на прізвисько "Зурік".

Про це повідомляється на сайті поліції.

За інформацією правоохоронців, чоловік причетний до організації розбійних нападів, крадіжок з квартир і автомобілів, а також планував налагодити вплив на ситуацію з незаконним видобутком бурштину.

Поліцейські затримали автомобіль "Тойота Камрі" близько 16:00 на автодорозі "Київ - Чоп" у Житомирському районі. За кермом автомобіля перебував 54-річний мешканець Запоріжжя, відомий у кримінальному світі як "Зурік". Також у салоні перебувала 19-річна киянка.

В автомобілі виявили ручну гранату, білий порошок, схожий на амфетамін, і каміння, за зовнішніми ознаками схоже на бурштин.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

"Затриманий - громадянин Грузії, кримінальний авторитет... Він провів у місцях позбавлення волі до 30 років, був "смотрящим" і має вплив на злочинне середовище... Востаннє він звільнився у 2011 році", - розповів заступник начальника ГУ Нацполіції в Житомирській області Валерій Бондар.

Фото: npu.gov.ua

Кримінальне провадження розпочато за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Нагадаємо, 17 серпня з України видворили раніше судимого громадянина Грузії Георгія Чантурія - кримінального авторитета, відомого на прізвисько "Ґія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram