ГоловнаСуспільствоПодії

Арештант, який розчленував працівницю одеського СІЗО, жив у підсобці з ножами і сокирами

Дотримання режиму арештантом ніхто не контролював.

Арештант, який розчленував працівницю одеського СІЗО, жив у підсобці з ножами і сокирами
Фото: Полиция Одесской области

Арештанта, який убив і розчленував робітницю одеського СІЗО, не утримували в камері. Він доглядав за тваринами і жив у господарській частині ізолятора - в технічному приміщенні, де були сокири і ножі.

"Зараз уже встановлено, що арештант, порушуючи вимоги закону, перебував на території пенітенціарної установи більш ніж дві години на добу і останній місяць, за інформацією свідків, у камері не був. Йому було доручено виконання робіт, пов'язаних із доглядом за тваринами, тобто фактично людина проживала в технічному приміщенні. При виконанні господарських робіт арештант використовував колючі та ріжучі предмети (ножі і сокири), якими він розпоряджався без відповідного обліку і дозволу", - повідомляє прокуратура Одеської області.

Дотримання режиму заарештованим ніхто не контролював.

Розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості та неналежного виконання обов'язків співробітниками Одеського слідчого ізолятора, в результаті чого стало можливим вчинення заарештованим злочину (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, вчора 39-річний арештант убив, розчленував і сховав у сміттєвому контейнері в господарській частині одеського СІЗО тіло 34-річної працівниці ізолятора.

Раніше зловмисника притягували до кримінальної відповідальності за статтями 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram