ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила фейковий проросійський сайт із публікаціями неіснуючого журналіста

Ресурс використовувався для дискредитації української журналістики і силових структур.

СБУ викрила фейковий проросійський сайт із публікаціями неіснуючого журналіста

Співробітники Служби безпеки викрили чергову спеціальну інформаційну операцію російських спецслужб, спрямовану на дискредитацію української журналістики і силових структур (зокрема СБУ), а також політики керівництва країни з питань свободи слова.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Фейсбуці.

"Користуючись необізнаністю російськомовних користувачів Інтернету щодо публікацій іноземних ЗМІ, російські спецслужби цілеспрямовано публікують статті вигаданих авторів зі свідомо «фейковою» інформацією нібито з іноземного джерела. А потім ці публікації поширюються на подібних проросійських інформаційних ресурсах", - наголошено в повідомленні.

Зокрема, в поле зору оперативників спецслужби потрапив якийсь "журналіст" Юрій Абрамович, який постійно публікується на проросійському інформаційному ресурсі "Антифашист". Його остання публікація під назвою "Німецьке ТБ: Належні олігархам українські ЗМІ промивають мізки людей патріотичною пропагандою". У статті йдеться про нібито репортажі німецької громадської телерадіокомпанії ARD про методи роботи українських журналістів.

"Автор" позиціонує з німецькою журналістикою, при цьому жодної статті Ю. Абрамовича в німецькомовних виданнях не знайдено. При цьому, зазначають у СБУ, його ім'я стоїть під 652 антиукраїнськими публікаціями на "Антифашисті".

"У відкритих джерелах інформації про особу Юрія Абрамовича немає. Є ймовірність, що він належить до категорії «фейкових зарубіжних кореспондентів», які використовуються прокремлівськими виданнями для висвітлення міжнародної оцінки про події в Україні і за її межами", - повідомили в спецслужбі.

Нагадаємо, раніше колишній редактор російських "Вестей" розповів, як створюють новини, в тому числі про Україну. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram